Syksyn reseptit kruunaavat viileän vuodenajan
Syksyn parhaat reseptit syntyvät helposti satokauden antimista! Syksy on hämärtyvien iltojen ja viileiden syysretkien aikaa – pakastimeen säilötyt mustikat ja puolukat, kohmeisilla soilla mollottavat karpalot, maassa kypsyneet juurekset ja koreihin sujahtaneet sienet vievät mielen syksyisiin resepteihin: mitähän ruokaa syyskauden antimista voisi tehdä? Jos tämä kysymys pyörähti mielessäsi, olet aivan oikeassa paikassa. Tänne porinoihin olemme nimittäin koonneet helpot ja hyviksi testatut syksyn reseptit, jotka maistuvat iltojen pimetessä.
Helpoissa syysresepteissä keskitytään hyvään makuun, mutkattomaan valmistukseen ja kauden raaka-aineisiin
Nämä syksyn reseptit tekevät ruskaisesta vuodenajasta suussa sulavan, sillä niissä kauden sato ladataan herkullisen leivän päälle. Reseptien joukosta löytyy herkullisia leipiä jokaiseen tilanteeseen: helppoa evästä syysretkelle, sämpyläresepti, johon voit hyödyntää melkein mitä vain, mitä jääkaapistasi löytyy, pientä makeaa herkkua jälkiruoaksi sekä leipäruokareseptejä, jotka sopivat niin arkeen kuin hienompaankin tarjoilupöytään.
Valitse syksyN resepti kauden sadon mukaan:
Makeaa omenoista ja marjoista: Herkku Piirakka
Suolaista sienistä: Metsästäjänleipä
Punajuuresta: Punajuuri-vuohenjuustoleipä
Sipulista ja porkkanasta: Lämppäri Sämpylä
Retiisistä ja sipulista: Kylmäsavulohileipä
Herkku Piirakka
Ainekset
- 2 viipaletta Herkku Siivua
- 2 rkl valmista vaniljakreemiä
- 4 rkl mustikkaa tai omenaa
- 1 rkl paistonkestävää omenasosetta
- 1 tl perunajauhoa
- kanelia ja tomusokeria koristeluun
Laita mustikat ja perunajauho astiaan, leikkaa omenat ja lisää omenasose, levitä vaniljakreemi viipaleiden päälle ja laita muut ainekset sen päälle ja paista lopuksi uunissa! Tutustu valmistusohjeeseen kokonaan ja arvostele resepti täältä.
Metsästäjänleipä
Ainekset
- 4 kpl Aamupala Viipaletta
- 200g sieniä (esim. kantarelleja)
- 1 sipuli
- 3 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 1 ½ dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- tuoretta ruohosipulia koristeluun
Valmista kastike ja valitsemasi liha, paahda Viipaleet, kasaa leipä ja koristele! Nappaa koko valmistusohje ja arvostele resepti täältä.
Kylmäsavulohileipä
Ainekset
- 4 palaa 100 % Ruis Jykeröä
- 150 g kylmäsavulohta
- 1 prk creme fraichea
- 2 tl piparjuuritahnaa
- 1-2 tl sitruunaa
- 1 kpl punasipulia
- 1-2 kpl retiisiä
- yrttiä koristeluun esim. tilliä tai krassia
Sekoita creme fraiche, piparjuuri ja sitruuna, viipaloi juurekset ja kasaa ainekset leivälle! Lue tarkempi valmistusohje ja arvostele resepti täältä.
Lämppäri Sämpylä
Ainekset
- 4 kpl Moniviljasämpylää
- 6 tl sinappia
- 4 rkl majoneesia
- 1 pieni sipuli
- 1 porkkana raasteena
- 12 siivua leikkelettä
- 100 g juustoraastetta
- salaattia, yrttiä, tomaattia tai mitä vain tuoretta jääkaapistasi löytyy!
Laita uuni lämpenemään, levitä ja lataa lisukkeet tuoreita lukuunottamatta, paista uunissa ja lisää tuoreet! Lue koko valmistusohje ja arvostele resepti täältä.
Punajuuri-vuohenjuustoleipä
Ainekset
- 4 palaa Kaura Jykeröä (puolikasta)
- 2 kpl pienehköä punajuurta
- 1 tanko vuohenjuustoa
- 1 purkki smetanaa
- 1 rkl dijon-sinappia
- hunajakastiketta tai oliiviöljyä
- yrttiä koristeluun esim. rucolanversoja tai herneenversoja
- siemeniä joko paahdettuna tai suoraan pussista
- Hunajakastike
- 1 dl hunajaa (juoksevaa)
- ½ rkl omenaviinietikkaa
- 1 ½ rkl chilihiutaleita
Valmista hunajakastike, viipaloi, paista ja paahda ainekset ja kasaa herkullinen leipä, jonka voit koristella yrteillä! Tutustu valmistusohjeeseen ja arvostele resepti täältä.
Kokeile vaikka kaikkia ja löydä syksyn suosikkireseptisi!
Mikä näistä helpoista syksyn resepteistä on sinun suosikkisi? Meistä olisi hienoa kuulla, mitä tykkäsit resepteistä, jotta pystymme jatkossa palvelemaan leipäruoan rakastajia entistä paremmin! Reseptien arvosteluista on hyötyä myös muille kaltaisillemme, jotka etsivät syksyynsä maukkaita reseptejä arkeen ja juhlaan.
Reseptit voit arvostella helposti ja nopeasti kunkin reseptin ohjeiden alta löytyvästä palauteosiosta!
Leivästä on moneen myös syksyllä – noteeraa leipä ruoanteon pohjana!
Me ihmiset vähättelemme usein itseämme – ja sitä samaa olemme tehneet leivälle. Mutta me sanomme, että sekä meistä että leivästä on paljon enempään kuin mitä usein ajattelemme.
Leipä ei ole ainoastaan hyvä aamu-, ilta- tai välipala, vaan se on loistava ruoantekopohja. Helppo, nopea ja toimiva. Leivästä saa valmistettua herkullisia ruokia helposti, kunhan leipä on maukas. Me pidämme siitä huolen täällä leipomon puolella.
Haluamme resepteillämme näyttää, miten leivästä tehdään maittavia ruokia. Kutsummekin sinut mukaamme vallankumoukseen noteeraamaan pohjan ja juhlimaan parhaimpia leipäruokareseptejä kanssamme – myös tänä syksynä! Jaa oma pohjanoteerauksesi #pohojanoteeraus
Ikimuistoisia ja herkullisia hetkiä ruskan, pohjien ja syysretkien parissa!