Savuporo-puolukka Ruis Jykerö

15 min

Oho. Sinne meni kieli yhdessä savuporotahnan ja 100 % Ruis Jykerön kanssa.

Ainekset

4 hengelle 

  • 8 siivua 100 % Ruis Jykeröä
  • 120 g porosalamia siivutettuna
  • 100 g savuporo tuorejuustoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ ruukku ruohosipulia hienonnettuna
  • 0,5 tl murskattua mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl puolukoita
  • 2 suolakurkkua
  • 1 ruukku herneenversoja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa. Lisää sekaan siivutettu porosalami sekä hienonnettu ruohosipuli ja sekoita. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Levitä savuporotahna 100 % Ruis Jykerö -siivuille ja lisää päälle puolukoita, herneenversoja ja suolakurkun siivuja.

Tämä Savuporo-puolukka Ruis Jykerö sopii mainiosti niin syksyyn kuin talveenkin. Kun pohjaksi laitetaan herkullinen rukiinen leipä ja täytteessä käytetään tuorejuustoa ja ranskankermaa, on vaikea tehdä pohjanoteerausta. Poikkeuksena tietenkin pohjan noteeraaminen, mikä on ainoastaan hyvä asia. #pohojanoteeraus

Arvostele resepti