Jouluiset Ritarit

15 min

Kun marraskuusta aloitetaan ja mennään välipäiviin saakka, siinä on jo monta hetkeä, kun aamu-, ilta- tai välipalalle kaipaa jotain jouluista. Riisipuuro toimii aina, sesonkiin sopivaa kahvia saa laittamalla kahvipuruihin vähän kanelia ja kardemummaa, voi tehdä joulutorttuja (myös rieskasta!) – ja sitten voi miettiä Köyhiä Ritareitakin vähän jouluisammalta kantilta. Niin kuin tässä reseptissä on tehty. Kokeile tätä reseptiä, jossa viikonlopun huippuaamiainen taipuu jouluisampaan muotoon!

Ainekset
4 annosta

Munamaito

  • 2 kpl kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 2rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl voita paistamiseen

Koristeluun

  • 1 dl vispautuvaa kermaa
  • 1/2 rasia (100 g) piparkakku-tuorejuustoa
  • 2 dl karpaloita
  • piparkakkumurua

Valmistusohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Vatkaa maito, sokeri ja kaneli munien joukkoon. Kaada munamaito lautaselle.
  2. Kuumenna nokare voita paistinpannulla. Kääntele siivut munamaidossa ja paista miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Lisää voita ja paista samoin loput siivut.
  3. Vatkaa kerma suht. pehmeäksi vaahdoksi ja mausta ripauksella sokeria tai vaniljasokeria. Lisää joukkoon 100 g piparituorejuustoa ja sekoita kevyesti.
  4. Tarjoa köyhät ritarit lämpimänä ja koristele kermavaahdolla, karpaloilla ja piparkakkumurulla. Voit halutessasi ripotella päälle myös tomusokeria!

Jos vaikka joulusiivouksen yhteydessä löytyy auki unohtunut leipäpussi kaapista, sen voi käyttää hyödyksi. Niistä voit valmistaa helposti nämä Jouluiset Ritarit, jotka vievät kielen mennessään. Anna vain munamaidon vaikuttaa vähän pidempään, niin saat pehmeät, rapeat ja mehukkaat Jouluiset Ritarit!