Nyhtökanaleipä wingsien tapaan

90 min

Huh, mikä resepti. Nyhtökanaleipä wingsien tapaan valmistuu herkullisista ja proteiinipitoisista Potku Pehmopaloista, jotka saavat väliinsä wingsien makumaisemaa. Pehmopalojen väliin tuleva kastike maustetaan siipikastikkeella ja kasviksina käytetään porkkanaa ja varsiselleriä. Lopuksi valmistetaan kevyt aurajuustokastike viimeistelemään koko komeus. Suurin osa valmistusajasta menee uunissa (60 min). Täydellinen resepti kaikille leipien ja wingsien ystäville.

Ainekset:

4 hengelle

  • 4 kpl Putaan Pullan Potku Pehmopaloja
  • 400 g broilerin paistileikettä
  • 50 g voita
  • 2 dl siipikastiketta
  • 2 dl vettä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 prk creme fraichea
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 porkkana
  • 2 varsisellerin vartta

Valmistus:

  1. Valmista nyhtökana. Paista paistileikkeisiin pannussa väri pintaan ja nostele ne uunivuokaan. Lisää uunivuokaan hienonnetut valkosipulit, voi, puolet siipikastikkeesta ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä uunissa noin 60 minuuttia 170 asteessa. Lisää hiukan nestettä tarvittaessa.
  2. Broilerin kypsyessä valmista aurajuustodippi murskaamalla aurajuusto creme fraichen sekaan. Lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
  3. Siivuta porkkana ja varsisellerit.
  4. Broilerin kypsyttyä nyhdä se esim. haarukoilla ja sekoita kypsennysnesteen kanssa. Lisää loput siipikastikkeesta. Voit paahtaa Putaan Pullan Potku Pehmopalat ennen annoksen kokoamista.
  5. Nostele nyhtökana leipien päälle ja lisää aurajuustodippiä. Laita leivän päälle vielä porkkana- ja varsisellerisiivut ja tarjoile.

Nyhtökanaleipä ei pelkästääm maistu siipien ystäville – se saattaa jopa viedä voiton perinteisistä wings-annoksista. Varsinkin, kun sen pohjana on Potku Pehmopalat, joissa hyvästä mausta ei ole tingitty. Kokeile ja totea!

Arvostele resepti