Sillileipä

15 min

Rehellinen ja perinteinen. Jos kuitenkin perinteinen silli täytteenä mietyttää, ei mitään hätää. Tämän voi tehdä myös lämminsavulohesta. Mehukas kala kohtaa täyteläisen piparjuurimajoneesin, keitetyn kananmunan ja rapsakan punasipulin. Kaiken kruunaa rapea paahdettu sipuli sekä tuore tilli.

Ainekset:

  • 4 siivua Putaan Pullan Savotta Eväslimppua
  • 2 kpl sillin ravintolafilettä (voit käyttää myös omaa suosikkisilliä)
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • ½ punasipuli
  • 30 g paahdettua sipulia
  • tilliä koristeluun

Valmistus:

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 7–9 minuuttia.
  2. Sekoita majoneesin sekaan raastettu piparjuuri.
  3. Leikkaa sillistä sentin paksuisia siivuja. Siivuta punasipuli ja hienonna tilli. 
  4. Kokoa leipä lisäämällä ensin pohjalle piparjuurimajoneesia. Laita seuraavaksi silli, kananmunan lohkot, punasipuli ja hienonnettu tilli.
  5. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja raastetulla piparjuurella.

Herkullinen Savotta Eväslimppu toimii täydellisenä pohjana tälle klassikolle. Lopputulos on kuin suoraan kalastajatorpan pöydästä, mutta yhtä lailla se maistuu modernina herkkuhetkenä missä vain. Nappaa pala perinteitä ja nauti.

Arvostele resepti