Pullavanukas

40 min

Kieroutunutta makeutta marjaisena pullavanukkaana. Tässä reseptissä kanelitäytteellä täytetyt kierrepullat imevät itseensä vaniljaisen munamaidon ja muuttuvat uunissa pehmeäksi vanukkaaksi, jota marjat raikastavat. Koko herkku viimeistellään vaniljajäätelöllä tai -kastikkeella.

Ainekset:

6 hengelle

  • 1 pss Putaan Pullan Kanelipullia
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl vadelmia
  • voita vuoan voiteluun
  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta tarjoiluun

Valmistus:

  1. Valitse käyttöön vuoka, jonka halkaisija on noin 25 senttiä. Voitele vuoka ja laita Putaan Pullan Kanelipullat pohjalle yhdeksi kerrokseksi. 
  2. Sekoita maidon joukkoon kananmunat, kaneli ja vaniljasokeri ja sekoita kunnolla. 
  3. Kaada maustettu munamaito kanelipullien päälle. Viimeistele marjoilla. Osan marjoista voit säästää koristeluun. 
  4. Anna pullavanukkaan seistä noin 10 minuuttia ennen uuniin laittoa, jotta neste ehtii hetken imeytyä pulliin. 
  5. Paista uunissa noin 30 minuuttia 185 asteisessa uunissa. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Pullavanukasta on helppo valmistaa, mutta mahdoton vastustaa. Varsinkin, kun sen pohjana on herkulliset Kanelipullat. Marjainen Pullavanukas sopii täydellisesti niin kiireettömään viikonloppuaamuun kuin juhlavan illallisen päätökseksi. Kukapa sitäkään kieltää, että tätä makeutta tekisi ihan muuten vain. 

Arvostele resepti