Bánh Mi – vietnamilainen täytetty leipä

30 min

Mutta pohjoisella twistillä. Bánh Mi on perinteinen vietnamilainen täytetty leipä, josta teimme oman maukkaan mukaelmamme pohjoisen eläjiä varten. Bánh Mi -leipä koostuu perinteisesti rapeasta ja ilmavasta patongista, joka on täytetty erilaisilla täytteillä. Tässä reseptissä me käytetään patonkien lisäksi meidän maukkaita Porkkana Siivuja, jotka on vähän kuin tavallisia vehenäleipä, mutta niissä on mukavasti mukana kotimaista porkkanaa. Voit käyttää myös meidän koko Suomesta saatavilla olevia Maalaisviipaleita tässä reseptissä!

Ainekset

4 hengelle

Marinoitu liha

  • 400 g broilerin filettä suikaloituna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl limemehua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

Marinoidut vihannekset

  • 1 porkkana suikaloituna
  • puolikas kurkku suikaloituna
  • ¼ osa valkokaalia suikaloituna
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl miriniä
  • 1 tl suolaa

Muut ainekset

  • 4 patonkia tai sämpylää
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 rkl sriracha-kastiketta 
  • Tuoretta korianteria
  • 1 punainen chili
  • 4 rkl maksamakkaraa
  • 8 kpl Porkkana Siivuja

Valmistusohje

  1. Valmista ensin marinoidut vihannekset sekoittamalla riisiviinietikka, mirin ja suola kulhossa. Lisää vihannekset ja anna marinoitua ainakin 20 minuuttia. Voi tehdä valmiiksi myös edellisenä päivänä.
  2. Marinoi liha sekoittamalla ainekset kulhossa ja lisäämällä joukkoon suikaloidut broilerin fileet. Kypsennä broileri uunissa tai airfryerissa noin 180 asteessa 15 minuuttia tai kunnes kypsää.
  3. Paahda leivät kevyesti. Sekoita majoneesi ja sriracha-kastike ja levitä 4 siivulle. Levitä maksamakkara lopuille siivuille. Nosta väliin kypsennettynä kana, marinoidut vihannekset, tuore korianteri ja chili-viipaleet.
Testaa näitä Bánh Mi -leipiä meidän ehdottamilla täytteillä tai kokeile omillasi! Tyypillisesti vietnamilaiset leivät täytetään jollain grillatulla lihalla, kuten possulla, naudalla tai kanalla, mutta voit aivan hyvin tehdä myös kasvisversion. Lihan lisäksi perinteiseen Bánh Mi -leipään laitetaan maksaa, tuoreita vihanneksia, vietnamilaisia yrttejä ja erilaisia kastikkeita. Sopivia vihanneksia ovat esimerkiksi porkkana, retiisi ja kurkku. Hyviä yrttejä, joita löytyy myös täältä pohjoisesta, ovat korianteri ja minttu. Lisää leipiisi vielä chiliä, srirachaa ja majoneesia, niin saat potkua!

Arvostele resepti