Juures-Jykerö

5 2 Arvostelua
(2)
30 min

Ainekset

  • Jykeröä 4 kpl
  • Juureksia, esim. 1 porkkana ja 1 punajuuri
    • Creme fraiche 1 prk
  • Fetaa 50 g tai maun mukaan
  • Sitruunaa
  • Punasipuli
  • Pestoa
  • Siemeniä (esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
  • Rucolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen
  2. Pilko juurekset nopan kokoisiksi, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa kunnes saavat paahtunutta väriä.
  3. Laita pari ruokalusikallista siemeniä uuninkestävään astiaan ja paahda uunissa samassa lämpötilassa 3-5 min.
  4. Murusta feta creme fraichen joukkoon, lisää puolikkaan sitruunan mehu ja mustapippuria maun mukaan ja sekoita.
  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  6. Levitä Jykerön pohjalle feta-fraichea, lisää päälle paahdetut juurekset, punasipuli, siemeniä ja rucolaa.
  7. Voitele kansi pestolla, aseta leivän päälle ja nauti.

Arvostele resepti

Arvostelut

  1. Noora

    Oli aivan ihania! Tarjoilin vieraille ja he tykkäsivät kovasti. Tää oli herkullinen ja kaunis tarjoiltava. Teen uudestaankin!

  2. Hannes

    Ihan huippu, kuten Putaan Pulla !!
    Pizzassakin pohja eli leipä ratkaisee.