Kaali-iskender

5 1 Arvostelua
(1)
45 min

Kaali-iskender on täynnä makua ja nopea valmistaa! Pannulla paistetut kaalisuikaleet saavat kaverikseen rapsakaksi paahdettuja paloja Näppärät Kaurasiemenestä, sekä käden käänteessä syntyvät tomaatti- ja jogurttikastikkeet.

Ainekset:

4 hengelle

Tomaattikastike

  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria

Jugurttikastike

  • 200 g turkkilaista jugurttia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sitruunan mehua
  • 2 valkosipulin kynttä

Ohje:

  1. Suikaloi kaali ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Paista suikaloitu kaali ja valkosipulit ruokaöljyssä kuumalla pannulla kunnolla ruskistaen.
  3. Valmista tomaattikastike sekoittamalla paseerattuun tomaattiin juustokumina, paprikajauhe, sokeri ja suola. Kiehauta tomaattikastike kattilassa.
  4. Valmista jugurttikastike sekoittamalla jugurttiin suola, sitruunan mehu ja murskatut valkosipulinkynnet.
  5. Paahda Näppärät Kaurasiemen -leivät leivänpaahtimessa ja revi reiluiksi paloiksi.
  6. Sekoita kaalia ja revittyä leipää keskenään.
  7. Aseta lautaselle ja lusikoi päälle tomaattikastike ja jugurttikastike.
  8. Viimeistele korianterilla ja pilkotulla chilillä.

Arvostele resepti

Arvostelut

  1. Ritva

    Onpa teillä tuotekehitelty – taivas on rajana! Tässä tapauksessa lähi-idän taivas. Olisin voinut kehua minkä tahansa resepteistä, mutta kehun nyt tämän. Vähän samanlaista teen aamuisin. Lisään vain joukkoon munan, jonka olen vatkannut lusikalliseen soijakastiketta ja mahd. tomaattipyreetä kanssa. Jogurttikastiketta on ole tähän kokeillut, mutta aamulla kokeilen. Kun olen yleensäkin sitä mieltä, että mikä tahansa paranee jogurtti-valkosipuli-suola -kastikkeella.