Rieska Voileipäkakkurulla

30 min

Täyte

  • 300 g kinkkua
  • 1 kpl suippopaprikaa
  • 1 kpl rasia aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (200 g)
  • 1 kpl kevätsipulia
  • 0,5 kpl ruukkua ruohosipulia
  • 0,3 tl mustapippuria

Kuorrutus

  • 1 rasia ruohosipulituorejuustoa (200 g)
  • 2 tl ranskankermaa
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 0,3 tl rouhittua mustapippuria

Koristelu

  • 0,5 kurkkua
  • Salaatin ja yritin lehtiä
  • 1 kpl kevätsipulia
  • Muutama siivu kinkkua

Valmistusohje

  1. Valmista voileipäkakun täyte. Leikkaa kinkku kuutioiksi. Hienonna ruoho- ja kevätsipuli. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset tuorejuuston sekaan. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kaikki täytteen ainekset tehosekoittimeen ja ajaa tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä kinkkutäyte tasaisesti rieskan päälle. Rullaa tiukaksi kelmun tai leivinpaperin avulla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Valmista kuorrute sekoittamalla kuorrutteen raaka-aineet kulhossa keskenään.
  4. Valmistele koristeet. Hienonna kevätsipuli, leikkaa kurkusta pitkiä suikaleita juustohöylän avulla ja tee kinkusta ruusukkeita.
  5. Aseta rullattu kinkkuvoileipäkakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrute päälle. Koristele kurkkusuikaleilla, leikkeleruusukkeilla ja kevätsipulilla.

Arvostele resepti