Spicy tuna – tulinen tonnikalaleipä

15 min

Kun kaipaat leivältä muutakin kuin perinteistä tonnikalatahnaan ja kurkkuviipaleiden yhdistelmää, Spicy tuna rientää luoksesi. Pehmeän täyteläinen tonnikalatäyte saa srirachasta sopivasti poltetta, sitruunamehusta raikkautta ja kapriksista ripauksen suolaista särmää. Kevätsipuli ja chili viimeistelevät koko komeuden. Kaikki tämä rakentuu herkullisen ja proteiinipitoisen Potku Ruispalan päälle.

Ainekset:

4 hengelle

  • 4 kpl Putaan Pullan Potku Ruispalaa
  • 2 prk tonnikalasäilykettä, paloja öljyssä
  • 2 rkl majoneesia
  • ½ prk creme fraichea
  • 1-2 rkl sriracha-kastiketta (tai maun mukaan)
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ punainen chili (tai maun mukaan)
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 1 rkl kapriksia
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl murskattua mustapippuria

Valmistus:

  1. Valmista tonnikalatäyte. Sekoita kulhossa tonnikala, majoneesi, sriracha, creme fraiche ja sitruunamehu. Hienonna sekaan tilli, punainen chili, kevätsipuli ja kaprikset. Sekoita hyvin, jotta kaikki ainekset yhdistyvät. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  2. Paahda Putaan Pullan Potku Ruispalat ensin kevyesti halutessasi. Lisää päälle tonnikalatäyte.

Spicy tuna ei ole vain nopea ja helppo. Se on täydellinen yhdistelmä kermaisuutta, mausteisuutta ja rapeutta. Yksi haukkaus, ja olet mitä luultavimmin koukussa. 

Arvostele resepti