Täytetty nyhtöleipä

1 kokonainen Valkosipuli-Juusto Leipä tai Nyhtöpalat-leipä
100–200 g Emmental-juustoa
50–100 g palvikinkkusiivuja
½ paprika
ruohosipulia
persiljaa
50 g voita
2–3 valkosipulinkynttä

1. Leikkaa leipä parin sentin välein siivuiksi, mutta jätä kuitenkin leikkaamatta pohjan läpi. Tee viillot vielä ristiin samalla tavoin, niin saat mukavia pieniä revittäviä leipäpaloja.

2. Raasta juusto ja leikkaa kinkku ja paprika pieniksi paloiksi. Hienonna myös yrtit. Sekoita keskenään.

3. Valmista valkosipulivoi hienontamalla valkosipuli, sulattamalla voi ja sekoittamalla ne keskenään. Levitä pullasudilla valkosipulivoita leivän kaikkiin viiltoihin. Lusikoi myös kinkku-juustotäytettä kaikkiin viiltoihin.

4. Työnnä täyte mahdollisimman syvälle leivän viiltoihin. Kääri leipä folioon ja paista ensin 200 asteessa noin 15 minuutin ajan. Ota folio leivän päältä pois ja jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan. Voit valmistaa leivän halutessasi myös grillissä.

Arvostele resepti