Täytetyt caesarleivät

30 min

Kelpaisi keisarillekin. Sopivan kermainen ja raikas yhtä aikaa. Täytetyt caesarleivät tehdään rapeaksi paahdetuista Koululaisviipaleista, jotka kohtaavat mehukkaan broilerin ja täyteläisen itse tehdyn caesar-kastikkeen. Anjoviksen, parmesanin ja valkosipulin makuyhdistelmä tekee tästä leivästä vastustamattoman.

Ainekset:

4 hengelle

Caersarkastike:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 anjovisfileetä
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1tl sitruunamehua
  • 1 tl kapriksia
  • 1 dl raastettua parmesania
  • ripaus mustapippuria

Valmistus:

  1. Valmista caesarkastike. Murskaa haarukalla valkosipulinkynsi, anjovisfileet ja kapris tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sinappi, sitruunanmehu, majoneesi ja parmesanraaste ja sekoita. Mausta mustapippurilla. 
  2. Leikkaa jäävuorisalaatti hienoksi ja sekoita valmis caesarkastike salaatin joukkoon. 
  3. Paista broilerin fileisiin pannulla rapea pinta. Viimeistele uunissa 175 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes kypsää. 
  4. Paahda Koululaisviipaleet ja nostele päälle valmista caesarsalaattia. Lisää salaatin päälle siivutettua broileria ja laita toinen Koululaisviipale leivänkanneksi.

Täytetyt caesarleivät sopii niin arjen luksushetkeen kuin viikonlopun herkutteluun. Ne on helppo valmistaa, mutta samalla ne ovat täynnä ravintolatasoista makua. Miksi siis mennä ulos, kun voi jäädä kotiin herkuttelemaan? 

Arvostele resepti